עששת, או במילים אחרות חורים בשיניים הם מקרה נפוץ ובעיקר בעולם השיניים של ילדינו, אז מאיפה זה מגיע ומה ניתן לעשות על מנת למנוע את אותם חורים?! עוד לפני שהילד טוען לכאב שיניים כדאי שנרגיל אותו בהגיינת הפה על מנת לא להגיע למצבים פשוטים של חורים או חמורים יותר של טיפול שורש, צחצוח שיניים הדרך האידאלית לשימור פשוט של מצב השיניים שלנו מומלץ מאוד לחנך כבר מגיל שנתיים לצחצוח יסודי פעמים ביום – בבוקר ובערב.
כל רופא שיניים יגיד שחשוב להתאים את גודל מברשת השיניים ורכותה למבנה השיניים של הילד ומידי פעם להחליפה, שימוש במשחת שיניים בעלת ריכוז פלואוריד המותאם לגיל הילד תעשה פעולתה על השן, להניח כמות קטנה של משחה על גבי המברשת עד גיל 6, אחר כך הציחצוח יכול להעשות בדיוק כמו אצל מבוגר, יש להשים לב שהילד לא יבלע אחרי הצחצוח את השמחה כפי שלרב נעשה על ידם על כן כדאי להשתמש בשיטות שונות של שטיפת הפה כמו שצריך לאחר הצחצוח.
סוכר ופחמימות הם שני דברים המזיקים לשיניים ומביאים להתפתחות של עששת וחורים אצל מבוגרים וילדים על כן כדאי להפחית באכילת דברים מלאי סוכר ובאם יש צורך חיוני לגוף לכמות על טבעית כדאי לשלב אותה בתוך ארוחה ולא בין הארוחות על מנת ששאר האוכל ייתן איזון לאוכל המצטבר בין השיניים, הרוק אותו אנו בולעים במהלך האכילה עוזר בנטרול החומצות הנדבקות על השן בעקבות מזון שנשאר על השן.
אכילה מאוזנת של כל מרכיבי המזון הנחוצה לגופינו חשובה גם בעבור התפתחות ושמירה על מצב השיניים בנוסף ציחצוח נכון ורמת פלואוריד העוברת על השן פעמיים ביום תביא למצב של שמירה על השיניים בעיקר מפני עששת וחורים, במקרה ונוצרים חורם בשיניים חשוב לפנות מייד אל הרופא על מנת לאטום את המקום בחומר פלסטי המונע חיידקים, התפתחות החור בשן וכן מניעת עששת לתקופה ארוכה. במצב של הזנחה חמור יותר השינים יכולות להגיע למצב של ריקבון או למצב של פגיעה בשורש השן ובעצב. אז בפעם הבאה שאתם הולכים לתור אצל רופא שיניים, תדעו שמוכרחים לומר לו את האמת!